Valva de alarma
8" model "B"

flansa/flansa

 

Descriere:

Valva de alarma Astra 8", Model "B", de tip diferential, consta intr-o clapeta mobila din fier acoperita cu cauciuc, asezata pe un suport din alama. Suportul este cositorit pentru a impiedica lipirea clapetei din bronz acoperita cu cauciuc de acesta. Un by-pass extern permite ca surplusul de presiune din circuitul de alimentare sa treaca de clapeta flansei, creand astfel un exces de presiune in sistem, care va opri clapeta.

Valva de alarma Astra 8", Modelul B, are aprobarile ULI si FM pentru instalarea in pozitie verticala.

Operare:

Cand capatul unui sprinkler sau valva de test este deschisa, presiunea din sistem de pe partea clapetei va fi redusa, avand o valoare sub cea a presiunii din partea de alimentare. Clapeta se va ridica astfel de pe suport si va permite apei din circuit sa patrunda in sistem pentru stigerea focului. Apa va trece prin vana, apoi spre dispozitivele de alarma.

Valva de alarma Astra 8", Modelul B poate preveni alarmele false prin doua optiuni:

a. By-pass-ul extern cu supapa de control permit o crestere a presiunii de la alimentarea cu apa la clapeta valvei de alarma. Aceasta va genera o presiune mare in sistem si va stabiliza clapeta. Daca o crestere brusca va ridica brusc clapeta si va permite apei sa patrunda in linia de alarma, vana de tip E va impiedica declansarea alarmei.

b. Vana beneficiaza de doua orificii de scurgere speciale, care sunt pozitionate conform sagetii de pe suport. Sageata de pe valva de control 3/4", in by-pass, trebuie sa fie orientata catre valva. Sageata de pe valva de control 1/2" din linia de scurgere a vanei trebuie sa fie orientata catre scurgerea principala.